Timberyard: Delicious slow food in Edinburgh

19. marts 2013 kl 7:30

Skotland (og Storbrittanien i det hele taget) er måske ikke ligefrem kendt for sin gastronomi – nærmere tværtimod – men denne restaurant, som lille C og jeg besøgte på vores anden aften i Edinburgh, gjorde virkelig al (berettiget eller uberettiget) skepsis til skamme.

Timberyard laver mad ud fra slow food princippet, og både mad og indretning er 100% autentisk, lokalt, back to nature og udtænkt med respekt for miljøet og bæredygtighed i det hele taget. Selv danskvandet er selvtappet lokalt og derefter tilsat brus (og tilmed gratis). Og lad det være sagt med det samme – det hele var SÅ lækkert! Selv om lille C skam også sætter pris på god mad, manglede jeg lige i dette tilfælde lidt ældre selskab, jeg kunne sidde og sige uhm og ah til, så vedkommende VIRKELIG forstod, hvor lækkert det var 😛

Da vi havde bestilt, fik vi først lidt lækkert hjemmebagt brød (der stadig var lunt, da det blev serveret!) samt hjemmerørt luftigt smør, og begge dele spiste både lille C og jeg selv med stort velbehag. Faktisk kunne lille C sagtens have spist sig mæt i det, men så var hun gået glip af den lækreste børnemenu, hun nogensinde har fået, og det ville da have været en skam 😉 De spurgte, hvad hun havde lyst til at spise, og da jeg svarede noget med oksekød og kartofler, tryllede de ovenstående frem. Der var ikke et øje tørt 😛

Jeg selv fik først en absurd lækker svampesuppe som appetizer efterfulgt af en lige så lækker artiskok, som jeg sent vil glemme. Derefter skotsk laks med kartofler til hovedret (hvilket nok var den simpleste af de retter, jeg fik serveret, men stadig en virkelig god smagsoplevelse – både laks og kartofler var helt perfekte) og desserten var en pocheret pære med fyrrenåle-is og fyrrenåle-sukker – og hvor mærkeligt det end lyder, smagte det også virkelig godt.

Vi havde bestilt bord på nettet dagen i forvejen og kunne kun få kl. 17.30 (og så tidligt har jeg altså ikke spist, siden jeg flyttede til Frankrig, hvor man som regel spiser ved 20-tiden ;)). På trods af det tidlige tidspunkt var der allerede mennesker. De fleste drak drinks i pejsens skær, og restauranten lægger virkelig også op til fancy hygge så at sige. Lille C og jeg delte en rigtig lækker alkoholfri mojito (selv om jeg var lidt betænkelig ved at dele en drink med en 2-årig – folk kunne jo ikke se, at den var alkoholfri ;)) og nød i det hele taget den afslappede, men fancy stemning (selv toiletterne i underetagen var stemningsfulde med levende lys og torden- og regnvejrslyde – sidstnævnte har jeg godt nok aldrig oplevet før, men det passede sjovt nok perfekt ind :)).

Trods fancy islæt var servicen helt i top, det unge hipsterpersonale utroligt rart og imødekommende (believe it or not ;)), og det var på ingen måde noget problem eller på anden måde upassende at have en 2-årig med. Lille C fik endda sin egen Stokke børnestol at sidde i – respekt! Det var i det hele taget en helt perfekt oplevelse ned til mindste detalje.

Jeg ville også have været villig til at betale en pæn sum for sådan en middag, men det var på ingen måde dyrt. Jeg gav 22 pund for en 4-retters menu, og jeg er stadig ikke kommet mig over, hvor billigt det var. Derfor kan jeg slet ikke anbefale denne restaurant nok! Hvis I nogensinde kommer til Edinburgh, så skynd jer forbi – men husk at bestille bord i forvejen (det kan gøres på deres website).

Timberyard  – 10 Lady Lawson St – Edinburgh

[ornament]

ENGLISH

My daughter and I had an amazing time in the slow food restaurant Timberyard in Edinburgh last week. The food was exquisite, the decor was cosy and modern at the same time and the staff was extremely friendly. I can’t recommend this restaurant enough!

FRANÇAIS

Avec ma fille, on a mangé au restaurant slow food Timberyard à Edimbourg la semaine dernière et c’était tout simplement extraordinaire ! Les plats étaient délicieux, le cadre magnifique et le personnel super sympa. Si vous êtes à Edimbourg, ne ratez surtout pas ce restaurant !

Comments

 1. Lisbeth siger:

  Manja sikke en god og velskrevet anmeldelse – jeg får helt lyst til at rejse til Edinburgh bare for at besøge stedet!

  Hvor havde du hørt om det henne?

  • Manja siger:

   Tusind tak, Lisbeth! Det er jeg rigtig glad for, du synes :)
   Jeg havde læst om den i decemberudgaven af MilK, der indeholdt en insider-guide til Edinburgh, og den lød så god, at jeg blev nødt til at teste den. Som du kan se, blev jeg bestemt ikke skuffet 😀

 2. Der ser godt nok hyggeligt ud og maden ser skøn ud… og hvor hyggeligt, at de har forskellige tallerkener… og i forskellige farver til hver ret.
  Jeg kan godt forstå, at du måske savnede en anden voksen, men hvor er det bare skønt, at man har muligheden for at få den slags oplevelser med sine børn også… Jeg har også altid gjort det… taget på restaurant, på weekend eller museum – og det er en helt anden oplevelse, når man er alene sammen 😉

  • Manja siger:

   Ja, det har du ret i, og jeg har virkelig fået blod på tanden i forhold til at rejse alene med hende en anden gang. For selv om det var hårdt, var det også virkelig hyggeligt, og vi var tætte på hinanden på en helt anden måde, end hvis min mand havde været med.

 3. Guldlog siger:

  Eiij, hvor er jeg misundelig! Hvor ser og lyder det bare lækkert! Det må have været en rigtig skøn oplevelse. Tak for god inspiration.

 4. Ann-Sophie siger:

  ,…. nu har jeg jo ENDNU en god grund til at besøge min lillebror snarest! Han elsker god mad og klynker jævnligt over det skotske køkken generelt (skamkogte simreretter og dybstegt marsbar (oh yes, really!) er nogle af de skrækeksempler, han plejer at fremhæve) Men det her sted lyder lige som noget for ham! Især den lille fodnote med, “wild game might contain shot” – det ville han elske! 😀

  • Manja siger:

   Haha, det er sjovt, du siger det, for jeg så faktisk et skilt et sted, hvor der stod at de solgte dybtstegte marsbarer 😀 SÅ mærkeligt og absolut ikke noget, man på nogen måde har lyst til at sætte tænderne i!
   Du må have ham med ud at spise snarest, Fie :)

 5. […] lækkert (men hvis I kun skal spise ét sted, mens I er i Edinburgh, vil jeg dog stadig anbefale Timberyard). Derudover var det – meget overraskende – virkelig billigt! Deres tre-retters menu […]

 6. […] I marts var lille C og jeg på tøsetur til Edinburgh, hvor vi boede på det overdådige 5-stjernede Hotel Missoni, og jeg delte rejsetips til sightseeing på The Royal Mile, Edinburgh Castle og National Museum of Scotland med børn, samt en VIRKELIG lækker slow food-oplevelse. […]

Leave a Comment