Edinburgh with kids: National Museum of Scotland

22. marts 2013 kl 7:30

Lille C og jeg havde kun 2 hele dage i Edinburgh, så vi nåede i sagens natur ikke at udforske hele byen. Men et af de steder, vi besøgte, og som i den grad kan anbefales, hvis man er af sted med mindre børn, er National Museum of Scotland (i modsætning til Edinburgh Castle, som lille C med sine 2 år ærligt talt var ret ligeglad med ;)).

Vi fik det presset ind i vores i forvejen tætpakkede program (som altså også indebar flere timers lur på hotellet for lille C hver dag ;)), og vi kunne sagtens have brugt MEGET længere tid end den times tid, vi var der, for museet er kæmpestort! Faktisk kunne man uden problemer få en hel dag til at gå der med at udforske de forskellige afdelinger med alt fra naturhistorie til teknologi, Skotlands historie og kunst, nyde overblikket fra det smukke victorianske galleri, drikke en kop kaffe på en af de mange cafeer, besøge deres butik eller spise frokost på en af deres restauranter.

Eftersom vi kun havde kort tid, valgte vi at udforske den naturhistoriske del – for lille C elsker jo som bekendt dyr 😀 – og hun blev bestemt ikke skuffet! Der var udstoppede dyr og dinosaurusskeletter i alle afskygninger, kæmpestore modeller af dyr, der hang ned fra det tårnhøje loft, interaktive knapper, man kunne trykke på og ting, man kunne kigge i (med sine 2 år var lille C dog lidt for lille til at forstå, hvad de interaktive aktiviteter gik ud på, men hun syntes, det var meget sjovt alligevel :)). Og selv om jeg altid får gåsehud af at være i selskab med skeletter og udstoppede dyr (faktisk får jeg gåsehud bare ved at fortælle om dem nu ;)), syntes jeg også, det var interessant at se alle de fine dyr.

Museet var fyldt med legende skotske børn i skoleuniform, babyer, unge forældrepar, bedsteforældre og ammende mødre, og eftersom det er et virkelig rart og smukt sted at være, har jeg indtryk af, at det er sådan et sted, man bare tager hen og hænger ud, evt. kombineret med et besøg i en af de mange afdelinger.

For det bedste af det hele er entré-prisen – eller skulle jeg sige manglen på samme :) Museet er nemlig fuldstændig gratis (på nær enkelte særudstillinger, som vi dog ikke var kommet for at se). Man skal ikke engang have billet eller igennem nogen som helst form for billetkontrol, inden man går ind. Virkelig befriende – og praktisk ikke mindst. Så hvis I planlægger en tur til Edinburgh, med eller uden børn, vil jeg bestemt anbefale National Museum of Scotland – men sørg for at have bedre tid end vi havde, hvis I vil nå at se mere end bare en enkelt afdeling 😉

National Museum of Scotland – Chambers Street, Edinburgh (et par minutters gang fra Royal Mile)

[ornament]

ENGLISH

If you are going to Edinburgh with children, I can definitely recommend a visit to the National Musuem of Scotland. Little C loved it – and so did I :)

FRANÇAIS

Si vous allez à Edimbourg en famille, je vous recommande vivement le National Museum of Scotland. Ma fille a adoré – et moi aussi !

Comments

  1. Det ser super spændende ud! Selvom man måske godt kunne blive skræmt væk af stedets knap så interessante navn…for en 2-årig i hvert fald :-)

  2. Aj, får ikke mindre lyst til at tage til Skotland nu. Så kunne D og jeg kigge på dyr, mens faren spiller golf :)

    • Manja siger:

      Det lyder som en god ide, Marina! Og jeg har masser af Skotlandsindlæg i ærmet endnu, så der er endnu flere gode grunde til at tage af sted :)

Leave a Comment